כימיה

למה כימיה 2018

לימודי הכימיה הם בהיקף של 5 יחידות לימוד

הכימיה מהווה בסיס נדרש לתלמידים המתעניינים בטבע בכלל, ומתכננים להמשיך בלימודים גבוהים בתחומים כגון: רפואה, ביוטכנולוגיה, חקלאות, וטרינריה, ביוכימיה, תזונה, הנדסה כימית, הנדסת חומרים, הנדסת מזון, ננוטכנולוגיה, כימיה, מדעי החיים, רוקחות.
בוגרי הכימיה בתיכון מבוקשים מאוד ביחידות מובחרות בצבא כגון הנדסה קרבית, מודיעין ויחידות לפיתוח חומרי לחימה חדשניים.

שיטות הלימוד הן שיטות מגוונות ומשולבות כגון: מעבדות, סיורים לימודיים, פעילויות ממוחשבות, פעילויות חקר, קריאת מאמרים, צפייה בסרטים ושימוש במודלים.

הנושאים הנלמדים:
יחסים וקשרים בעולם החומרים: הקשר בין המבנה של החומרים לבין התכונות שלהם ושימושיהם בחיי היום-יום, הכרת תכונות של גזים, חישובים כמותיים בכימיה, המסייעים להבנה מעמיקה יותר של תגובה כימית.
כימיה זה בתוכנו: גופינו הוא מעבדה כימית משוכללת אשר פועלת ללא הפסקה ומייצרת את רוב החומרים הדרושים לקיום החיים. מערך מיוחד של תגובות כימיות כגון חמצון-חיזור וחומצות ובסיסים פועל בגופינו ומאפשר את פעילותו התקינה. בפרק זה לומדים על בדיקת PH, קביעת כמות ויטמין C, כולסטרול, אנטיאוקסידנטים ושיתוך (קורוזיה).
טעם של כימיה: הכרת מרכיבי המזון כגון ויטמינים, פחמימות, שומנים וחלבונים כמקור לאספקת אנרגיה ולבניית רקמות בגוף האדם. הכרת הרגלי צריכה נכונים של מזון ופירמידות המזון.
 אנרגיה, טמפרטורה וההבחנה ביניהם, שינויי אנרגיה בתהליכים כימיים.
 מערכת כימית בשיווי משקל, תגובות הפיכות, זרזים, גורמים המשפיעים על קצב התגובה.
 תרמודינאמיקה, מדוע מתרחשות תגובות ? ובאילו תנאים ?
 פולימרים, כימיה של חומרים פלסטיים או ביוכימיה.

"כימיה בגישה חוקרת" – בה התלמידים מבצעים ניסויים בקבוצות, רושמים תצפיות, שואלים שאלות חקר, משערים השערות חקר, מתכננים ניסוי לבדיקת ההשערה, מבצעים את הניסוי, מעבדים נתונים ומסיקים מסקנות ומכינים תלקיט של ניסויים במשך שנתיים.

בוגר מגמת הכימיה מאי חדד השתתף באולימפיאדות בטכניון ובמכון ויצמן